De Cassinastraat

Beschrijving

Straat met licht gebogen tracé lopende van de Stationsstraat naar de Marquettestraat. Als voetweg reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1849); vermoedelijk aangelegd in de jaren 1930.
Straatbeeld getypeerd door gegroepeerde rijbebouwing uit het 2de kwart van de 20ste eeuw: nummer 1, interbellumwoning met lijstgevel van gele baksteen met typerende lintvoegen; nummer 3, burgerwoning met eenvoudige bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen; nummer 5, getypeerd door de arduinen aanzet- en sluitstenen van de segmentbogige vensters; nummer 13, eveneens verfraaid door gele sierbaksteen; nummers 15-17, eenvoudige bakstenen lijstgevels geritmeerd door korfbogige muuropeningen, nummer 15 met bewaard schrijnwerk; nummer 19, met rijkelijk gebruik van gele sierbaksteen.
Het tweede deel van de straat wordt gekenmerkt door recentere villabouw. Naast woonfunctie ook industrie met vestigingsplaats van "Deknudt Decora". De gebouwen bepalen een groot deel van het straatbeeld.

Auteurs: De Gunsch, Ann