Olekenbosstraat

Beschrijving

Grensstraat lopende van de Wafelstraat naar Vichte. Vermeld in Atlas der Buurtwegen (1849) als "Olekenboschstraat", naam verwijst naar het gelijknamige bos. Oostelijke straatzijde grotendeels gelegen op grondgebied Vichte (Anzegem). Het begin van de straat, gelegen in het gehucht Belgiek, wordt getypeerd door geconcentreerde bebouwing. Straatbeeld voornamelijk bepaald door recentere villabouw. Daarnaast ook gediversifieerde oudere bebouwing onder meer dwars op de straat ingeplant en met één bouwlaag: nummers 24-26 en nummer 41, vermoedelijk uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

Ook enkelhuizen van twee bouwlagen onder meer nummer 19 uit het begin van de 20ste eeuw met eenvoudige bakstenen lijstgevel verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen; nummer 72 met bepleisterde en geschilderde gevel.
Ook een voormalige hoeve, "'t Boshof", nummer 36, weergegeven op de Atlas der Buurtwegen.

Auteurs: De Gunsch, Ann