Stationsplein

Beschrijving

Korte straat gelegen tussen de Stations- en Sint-Elooistraat. Zuidelijke straatzijde getypeerd door stationsgebouw (nummer 12). De noordelijke straatzijde wordt gekenmerkt door rijbebouwing uit het eerste en tweede kwart van de 20ste eeuw met eenvoudige bakstenen lijstgevel: nummer 1 met licht vooruitspringende deurtravee en getoogde muuropeningen met arduinen sluit- en aanzetstenen; nummers 2, 3, 4 met gebruik van gele sierbaksteen voor ontlastingsbogen en muizentandfries; nummer 9 met druiplijstje en arduinen aanzetstenen van de korfbogige muuropeningen; nummer 10 met horizontaliserend druiplijstje.

Auteurs: De Gunsch, Ann