Stationsplein

Beschrijving

Korte straat gelegen tussen de Stations- en Sint-Elooistraat. Zuidelijke straatzijde getypeerd door stationsgebouw (nr. 12). De noordelijke straatzijde wordt gekenmerkt door rijbebouwing uit het eerste en tweede kwart van de 20ste eeuw met eenvoudige bakstenen lijstgevel: nr. 1 met licht vooruitspringende deurtravee en getoogde muuropeningen met arduinen sluit- en aanzetstenen; nrs. 2, 3, 4 met gebruik van gele sierbaksteen voor ontlastingsbogen en muizentandfries; nr. 9 met druiplijstje en arduinen aanzetstenen van de korfbogige muuropeningen; nr. 10 met horizontaliserend druiplijstje.

Bron     : De Gunsch A. met medewerking van Moeykens S. & Callens T. 2007: Inventaris vanĀ  het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Deerlijk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL34, (onuitgegeven werkdocumenten).