Vichteknokstraat

Beschrijving

Vertrekkende van het gehucht Belgiek naar Vichte (Anzegem). Maakte vroeger deel uit van de Hoekstraat zie Atlas der Buurtwegen (1849). Geconcentreerde bebouwing in het gehucht onder meer nummers 11-17, vier diephuizen met puntgevel met vernieuwd parement. Verder verspreide landelijke bebouwing voornamelijk bestaande uit hoeves onder meer nummers 42 boerenhuis uit de jaren 1940-1950 en met aan de straat imposante schuur met typerend beglaasd heiligennisje. Nummer 43, voormalig hoevetje met woonhuis met vernieuwd parement en bewaard tweeledig bakhuisje.

Auteurs: De Gunsch, Ann