Wafelstraat

Beschrijving

Landelijke straat met gebogen tracé vertrekkende van het gehucht Belgiek. Tussen de Vichtesteenweg en de Klijtstraat. Vermeld op de Atlas der Buurtwegen (1849). In het begin van de straat geconcentreerde bebouwing.

Verschillende aftakkingen naar sterk verbouwde of vernieuwde (voormalige) hoeves onder meer nummer 34, nummer 35 "Hof den Allaert", nummer 58, nummer 60 "Hof het Gaverke".
Ook typische kleinschalige landelijke bebouwing zoals onder meer nummer 20 voormalig boerenarbeidershuisje van één bouwlaag.

• Hoevengids Deerlijk, Deerlijk, 1991, p. 57, 64.

Auteurs: De Gunsch, Ann