Gross Geraulaan

Beschrijving

Straat met gebogen verloop van de Luxemburglaan ten oosten tot de Hollandlaan ten zuidwesten, met kort recht stuk aan oostzijde, doodlopend op rondpunt, verbonden met voetgangerswegje aan oostzijde. Gelegen in de Europawijk, uitgebouwd in de jaren 1965-1975 en begrensd door de Sint-Janstraat ten noorden, de Ringlaan ten oosten, de Felix D'hoopstraat ten zuiden en de Europalaan ten westen. Zogenaamd naar Gross Gerau (Duitsland), sinds 11 juli 1959 samen met drie andere steden zusterstad van Tielt.

Losstaande eengezinswoningen meegaand met de bebouwing in de 20ste-eeuwse verkaveling.

• Gids voor Groot-Tielt 1987, Tielt, 1987, p. 90.