Hoogmolenweg

Beschrijving

Korte rechte straat die de Deinsesteenweg met de Sterrestraat verbindt, als het verlengde van de Delmerensmolenstraat. Heet samen met laatstgenoemde in 1824 "Molenweg Naillestraat tot op den steenweg van Deynze op Thielt", later gewoon "Molenwegh" genoemd.

In 1846 wordt ter hoogte van herberg "'t Hooge" door Charles-Bernard Bouckaert een nieuwe stenen graanmolen, type grondzeiler, opgericht: de "Molen van 't Hoge" of "Beils Molen", zogenaamd naar de laatste eigenaars, gebroeders De Beil (zie Deinsesteenweg). Al in 1908 wordt de "Beils molen" van zijn wieken ontdaan en enkele jaren later verder afgebroken tot een molenstomp van twee bouwlagen.

Eerste bebouwing voorkomend tijdens het interbellum, aangevuld met nieuwe open of halfopen bebouwing in het derde en vierde kwart van de 20ste eeuw.

• Aarsele. Verleden en heden, Aarsele, 1978, nr. 101.
  • BRAET A., Aarsele, in HOLLEVOET F., Als straten gaan... praten, Tielt, 2005, p. 14.