Snephoekstraat

Beschrijving

Landelijke weg met bochtig verloop, leidend van de Deinsesteenweg ten noorden naar de Karmstraat en Meikestraat ten zuiden. Onderbroken door de spoorweg. Eertijds deel uitmakend van de "Vijfsche Pontweg" of "Anklemstraat", in 1979 voor het grootste stuk opgesplitst in Ankelaarstraat en Snephoekstraat. Zogenaamd naar de "Snephoek", een wijknaam afgeleid van de plaatselijke herberg "De Sneppe", gelegen op de hoek met de Deinsesteenweg.

In het midden van de 19de eeuw komt verspreide kleinschalige bebouwing voor, zie Atlas der Buurtwegen (1846). Thans bebouwd met woonhuizen uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Ouder volume nummer 9 nieuw of vernieuwd.

• BRAET A., Aarsele, in HOLLEVOET F., Als straten gaan... praten, Tielt, 2005, p. 19.

Auteurs: Callaert, Gonda; Santy, Pieter