Baarsstraat

Beschrijving

Straat in het oosten van het gehucht Wijnendale. Recht tracé van de Karperstraat naar de Mosselstraat. Vormt samen met tien andere straten de zogenaamde Vissen- en Schaaldierenwijk. Deze wijk wordt in de jaren 1970-1980 aangelegd tegen het bos van het domein d'Aertrycke (zie Zeeweg nummer 42). De Baarsstraat hoort voor de fusie van 1976-1977 bij Ichtegem en heet er de Beukenstraat. Na de fusie ontstaat de huidige straatnaam omwille van naamsverwarring met reeds bestaande straten in Torhout.

Op het einde van de straat, oude beukendreef en lorkenbosje bewaard, als restant van het bos van het domein d'Aertrycke (zie Zeeweg nummer 42).

De Vissen- en Schaaldierenwijk wordt getypeerd door villabouw vanaf de jaren 1970-1980. In de Baarsstraat, oude begraafplaats van het gehucht Wijnendale (zie infra, Baarsstraat zonder nummer).

• MESTDAGH M., Torhout. De geschiedenis van een stad, Torhout, 2000, p. 176.

Auteurs: Vanneste, Pol