Felix Timmermanslaan

Beschrijving

Verbindingsweg tussen de Brildam en de Poperbosstraat, aangelegd op het tracé van een verbindingswegel tussen de Poperboswegel en de Brildam. De naamgeving dateert mogelijk van circa 1963, zie de nabij gelegen Guido Gezellestraat.

De bebouwing dateert voornamelijk van na 1967-1969. Voorheen het "Korenstraatje". De straat maakt deel uit van de schrijverswijk ten oosten van de spoorlijn Brugge-Kortrijk, naamgeving verwijst naar de Vlaamse auteur Felix Timmermans (1886-1947).

Het oudste gebouw van de straat is de arbeiderswoning zogenaamd "is't klein 't is 't mijn", volgens het kadaster in 1909 gebouwd door de werkwinkel van het 'bureel van weldadigheid' (zie infra, Felix Timmermanslaan nummer 7).

• MESTDAGH M., Torhout. De geschiedenis van een stad, Torhout, 2000, p. 113.

Auteurs: Vanneste, Pol