Geografisch thema

Lindenstraat

ID
11041
URI
https://id.erfgoed.net/themas/11041

Beschrijving

Straat met recht tracé, van de Berkenstraat naar het Don Boscoplein en de Pastoriestraat, en kijkt dus uit op de kerk Sint-Jan Bosco (zie Don Boscoplein nummer +1). De straat maakt deel uit van de zogenaamde Bomenwijk in het gehucht Don Bosco (voor de geschiedenis van dit gehucht, zie onder Don Boscoplein). De verkaveling tussen de Revinzestraat en de Makeveldstraat start in 1963 en gebeurt door de Nationale Maatschappij voor het Kleine Landeigendom. Vanaf 1964 begint men met de bouw van de woningen.

Residentiële bebouwing vanaf de jaren 1960, met in gabariet uniforme baksteenbouw van twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, voortuintjes. Onder meer nummer 17, de voormalige pastorie van de parochie Don Bosco: ruim volume met roodbakstenen parement met markerende witgeschilderde vensterpartijen (kozijnconstructies), deurklink uitgewerkt in kruisvorm.

  • MESTDAGH M., Torhout. De geschiedenis van een stad, Torhout, 2000, p. 169.

Bron: VANNESTE P. met medewerking van MOEYKENS S. & CALLENS T. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Torhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL28, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Lindenstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/11041 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.