Slingerstraat

Beschrijving

Landelijke straat met gebogen 'slingerend' tracé (vandaar ook de naam) van de Bakvoordestaat tot aan de Roeselaarseweg. Tracé als dusdanig reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Vormt oorspronkelijk een eenheid met de Sneppestraat die doorloopt tot aan de Bollestraat (grens met Lichtervelde), waarvan ze door de aanleg van de Roeselaarseweg (de circa 1750 aangelegde steenweg naar Roeselare en Menen) gescheiden wordt. De benaming "Slinger straete" is als dusdanig reeds aangegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830).

Bewaarde 19de-eeuwse hoeve met losstaande bakstenen bestanddelen op nummer 43 (zie infra, Slingerstraat nummer 43).

• MESTDAGH M., Torhout. De geschiedenis van een stad, Torhout, 2000, p. 204.

Auteurs: Vanneste, Pol