Bruulstraat

Beschrijving

Lange straat die de Statiestraat met het gehucht Ede verbindt. Ter hoogte van de Lakenbroekstraat, verbreding tot een driehoekig pleintje met boom en eclectisch getinte Sint-Jozefkapel van 1902: bakstenen kapel met twee traveeën, driezijdige sluiting en leien zadeldak voorzien van klokkenruiter.

Vrij heterogene bebouwing met enkele boerenhuisjes uit de 19de eeuw, voornamelijk van het dubbelhuistype, met anderhalve verdieping en zadeldak, als getuigen van de vroegere schaal onder meer nummers 61, 63, 65.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle