Tuinstraat

Beschrijving

Straat vanaf de Tinnenburgstraat, overgaand in de Bollestraat. Loopt parallel met de spoorlijn Brugge-Kortrijk (aangelegd in 1845-1847) ten westen ervan. De Tuinstraat krijgt veel verkeer te verwerken na het afschaffen van de oude spoorovergang aan de Lichterveldestraat (circa 1973-1974) en de aanleg van de Tinnenburgstraat (1968-1969).

Aaneengesloten bebouwing van kleine burgerhuizen, vanaf de jaren 1930 tot 1960. Nummers 15-16: koppelbouw in spiegelbeeldschema uit de jaren 1950-1960. Markerende getoogde muuropeningen in een verdiepte omlijsting. Nummer 25: pand uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, voortuintje met haag en hekje met buisleuningen, beglaasde heiligennis.

• MESTDAGH M., Torhout. De geschiedenis van een stad, Torhout, 2000, p. 200.

Auteurs: Vanneste, Pol