Apostelstraat

Beschrijving

Van Sint-Jacobsmarkt naar Lange Nieuwstraat. In 1540 geopend door de stad op gronden van het erf "twelf apostelen" aan de noordzijde van de Lange Nieuwstraat; aanvankelijk ook "Mosselstraat" genoemd. Oostzijde met, behalve nummers 7 en 9 (laatstgenoemde: aangepaste erker met wortelmotieven), moderne huizen en een modern kantoorgebouw op de hoek met de Lange Nieuwstraat. Westzijde: 19de-eeuwse bepleisterde en beschilderde lijstgevels van twee à drie traveeën en dir of vier (nummer 16) verdieping. Nummer 14 in traditionele stijl.

Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita