Kolveniersstraat

Beschrijving

Van de Meir naar het Hopland. Geopend in 1508, waarschijnlijk als verlenging van de Eikenstraat, zodat een rechtstreekse doorgang ontstond naar de Sint-Jacobskerk. Oorspronkelijk "Coloveriershofstraetken" genoemd naar de Kolveniersgilde, die er haar schuttershof had, thans nummer 16-18 (in restauratie). Smal rustig straatje met discontinue gevelwanden, waarin storende bressen tussen nummers 3 en 19, grootschalige hoekgebouwen, alsmede resten van oudere bebouwing (nummer 21) en bepleisterde neoclassicistische lijstgevels.

Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita