Van Meterenkaai

Beschrijving

Scheldekaai tussen Sint-Pietersvliet en Rouaanse Kaai, genoemd naar de neef van Abraham Ortelius, Emanuel van Meteren (1535-1612). Na het slopen van de stadsmuur aan de Schelde (begin 19de eeuw) verdween hier de zogenaamde "Meekaai", een landingsplaats met een aarden dam waar eertijds de meekrapwortels werden ontscheept.

Kaai met aan de Scheldezijde hangars en aan de overzijde een moderne hoge bouw. Gezicht op het gebouw van het Loodswezen.

Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita