Scheldestraat

Beschrijving

Straat langsheen de Schelde in de wijk Ouden Briel, een geïsoleerde volkse wijk geprangd tussen Baasrode en Sint-Amands (provincie Antwerpen), met kleine visserswoningen en vroegere aanlegplaats en rivierovergang aan de huidige Veerstraat. In 1932 werd door Frans Engelen op het meest noordelijke deel van de straat een scheepswerf opgericht, die in 1972 reeds stopgezet werd. Op deze locatie kwam veevoederfirma Moens, later veevoederbedrijf Leievoeders. Wegens het overstomingsgevaar werd sinds 1977 de aarden dijk langs de Schelde vervangen door een hoge beschermingsmuur.

• Kijk op ons dorp van toen, Heemkring “Ter Palen”, Jaarboek 1991, p. 125, 126, 151.

Auteurs: Bogaert, Chris