Geografisch thema

Lindestraat

ID
11407
URI
https://id.erfgoed.net/themas/11407

Beschrijving

Korte, licht bochtige straat tussen de Kalbergstraat en de Rozenbergstraat. De straat staat nog niet op de Atlas der Buurtwegen (1845). Op de hoek met de Kalbergstraat is er tot 1919 het café "De Linde" of "'t Lindeke" waaraan de straat sedert 1960 haar naam te danken heeft.

Woonstraat met huizen uit de loop van de 20ste eeuw. Nummers 7-13 is een eenheidsbebouwing van vier lage huizen uit het interbellum in spiegelbeeld gebouwd. Bruine, verankerde baksteenbouw onder mansardedak. Witte baksteen voor de doorlopende banden (niet meer bij nummer 7) en tandlijst onder de dakgoot. Nummers 11 en 13 hebben nog bewaard schrijnwerk, de muuropeningen van nummers 7 en 9 zijn gedeeltelijk gewijzigd.

  • DELANGE M., Oostrozebeke, in HOLLEVOET F., Als straten gaan… praten, Tielt, 2005, p. 125.

Bron: VAN VLAENDEREN P. & VRANCKX M. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostrozebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL33, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Lindestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/11407 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.