Weidestraat

Beschrijving

Straat ten oosten van het centrum van Oostkamp, in het gehucht Moerbrugge. Gelegen ten oosten van de vaart Gent-Brugge en meer bepaald ten oosten van de Legeweg. Vermoedelijk verwijst de straatnaam, net zoals die van de omliggende straten (Koe- en Veldstraat), enkel naar de landelijke omgeving. Recent aangelegde straat zie nog niet weergegeven op de kaart van het Militair Geografisch Instituut van 1966.

Kort, doodlopend zijstraatje van de Koestraat. Dominerende aanwezigheid van sociale woningbouw bestaande uit 28 trapsgewijs geplaatste, wit beschilderde bungalows, in 1976 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Interbrugse Maatschappij voor de Huisvesting, naar ontwerp van architect Albert Mas.

• Informatie verkregen van Marc Staelens ( 1 februari 2016).
  • Onroerend Erfgoed, Archief Inventaris sociale woningbouwpatrimonium (2011-2016), Sitenaam OOSTKA_MOERBRUGGE_3100.
  • Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Dienst Onroerende Transacties, registratiefiches, SHM 3100, Oostkamp, wijk Moerbrugge, Veldstraat.
  • VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Vandeweghe, Evert; Vanwalleghem, Aagje