Neerstraat

Beschrijving

Straat in het zuidwesten van Ruddervoorde, ten zuidwesten gelegen van het centrum en de Torhoutsestraat. De straat verbindt de Hazelbeekstraat met de Torhoutsestraat. De straatnaam heeft geen duidelijke verklaring; misschien is het enkel een tegenhanger van de ten noordoosten gelegen Hogestraat. De straat wordt voor het eerst weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843), geregistreerd als zijnde "Chemin n° 17", meer bepaald "Chemin de celui dit Steenveldstraet au moulin dit Westmolen par le cabaret dit Baille Brug", zogenaamd "Haezelbrouckstraet". Sindsdien ongewijzigde configuratie. Op een mutatieschets van 1907 wordt de straat zogenaamd "De Kleine Harlebeke Straat". Thans korte, landelijke weg met geasfalteerd wegdek.

KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Ruddervoorde, 1907/13.