Straat in de dorpskom van Ruddervoorde, die de Torhoutsestraat verbindt met de Koebroekdreef. In het begin van de 20ste eeuw, na de bouw van de school in 1902-1904 (zie nummer 2) in de straat, wordt de weg tot aan de fusie van Ruddervoorde met Waardamme in 1977 de Schoolstraat genoemd. De huidige straatnaam verwijst naar de sportinfrastructuur die hier is aangelegd.
Het tracé wordt voor het eerst afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843), weliswaar als kerkwegel, "Sentier n° 37", omschreven als "Sentier de la Place de Ruddervoorde à la ferme dite Koebroeck", en met als naam "Koebroek Kerkweg". De weg loopt langs een gebogen zijtak van de Velddambeek.
Straat met voornamelijk sociaal-culturele functie zie aanwezigheid van gemeenschapshuis Riderfort (rechts van nummer 2) met onder meer bibliotheek, sportcentrum (met bijhorende infrastructuur onder meer tennispleinen) en een speelplein Dominiek Savio. Op het domein van het sportcentrum staat een kleine tempelconstructie gedateerd "1986". De infrastructuur en bebouwing van deze instellingen wordt ten zuidwesten afgebakend door de Dorpsbeek. Kleinschalige woonhuizen voornamelijk daterend uit de 20ste eeuw. Nummer 12 vermoedelijk van circa 1920, getypeerd door een van sierankers voorzien parement van oranje baksteen, openingen met afgeronde bovenhoeken en een gecementeerde, met geïncrusteerde art decomotieven versierde plint. Nummer 33, bakstenen éénlaagswoning op een gepekte plint, gelegen op de hoek met de Koebroekdreef en daterend uit het begin van de 19de eeuw zie weergave op het primitief kadasterplan (circa 1835); licht getoogde openingen in geriemde omlijsting met strek, fijne kordonlijst onder de nieuwe goot, zijgevel met een groen beschilderde zolderluik onder een restant van een hijssysteem en dienstdeurtje. Vernieuwd schrijnwerk en verschillende uitvlieggaten in het pannen zadeldak.
- VERHAEGHE A., Ruim 150 jaar gemeentelijk onderwijs in Ruddervoorde, Ruddervoorde, 1995, p. 41-43.