Geraardsbergsestraat

Beschrijving

Verlengde van de Lavendelstraat verderlopend in Preulegem. Liep reeds in de 12de eeuw door het gehucht Preulegem, juist buiten de Geraardsbergse poort gelegen. Straat met gebogen tracé, heden gekarakteriseerd door arbeiderswoningen van twee bouwlagen onder zadeldaken met ongeveer dezelfde kroonlijsthoogte, daterend uit de 19de eeuw; veelal enkelhuizen met rechthoekige of steekboogvormige muuropeningen; gecementeerde en bepleisterde lijstgevels afwisselend met parementen van granito of gekleurde geglazuurde tegels.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle