Lavendelstraat

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "Lavendelbergh". Sinds de 12de eeuw bestaande weg die de Beverstraat met de Geraardsbergse poort verbond. Straat met gebogen tracé en vrij disparate bebouwing qua breedte en hoogte. Voornamelijk 19de-eeuwse lijstgevels van een tot drie verdiepingen met wisselend gevelparement (gecementeerd, bepleisterd en bekleed met geglazuurde tegels) naast eenvoudige baksteenarchitectuur uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Handelsfunctie brengt talrijke verbouwde benedenverdieping met zich mee. Slechts enkele bewaarde houten winkelpuien (nummer 15A, 16, 34).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle