Ellermanstraat

Beschrijving

Tussen Italiëlei en Lange Dijkstraat, in 1868 genoemd naar Abraham Ellerman, handelaar, consul van Hannover te Antwerpen in 1830-32. Rechte straat met goederenstation aan noordzijde (zie Noorderplaats). Zuidzijde met lintbebouwing, enkelhuizen van drie à vier bouwlagen, uit de tweede helft van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Neoclassicistische bepleisterde en beschilderde of gecementeerde lijstgevels of bakstenen lijstgevels met art-nouveau-kenmerken. Tussen Van de Werve- en De Pretstraat: zijgevel met magazijn van Katoennatie in laatstgenoemde straat.

Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita