Teksten van Francis Wellesplein

F. Wellesplein ()

Het Francis Wellesplein is een klein voorpleintje aan de toren van Den Bell, het kantoorgebouw van de voormalige Bell Telephone Manufacturing Company. Het plein ontstond na de bouw van het torengebouw van de firma rond 1953 naar ontwerp van Hugo Kuyck en werd in 1957 genoemd naar de eerste gedelegeerd bestuurder van dit bedrijf, dat in Antwerpen opgericht werd in 1882. De driehoekige open ruimte is gelegen op de kruising van vier straten, namelijk de Bres-, de Paleis- de Boudewijns- en de Sint-Laureisstraat.


Bron: -
Auteurs:  Hooft, Elise
Datum:


Je kan deze pagina citeren als: Hooft, Elise: Francis Wellesplein [online], https://id.erfgoed.net/teksten/139333 (geraadpleegd op )


Francis Wellesplein ()

Tussen Paleis-, Sint-Laureis- en Boudewijnsstraat. In 1957 genoemd naar de stichter van de fabrieken van Bell Telephone Mfg Cy.


Bron: Plomteux G. & Steyaert R. met medewerking van Wylleman L. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3NC, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum:


Je kan deze pagina citeren als: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita: Francis Wellesplein [online], https://id.erfgoed.net/teksten/113461 (geraadpleegd op )