Oudstrijdersplein

Beschrijving

Verbreding van de Beverstraat. Eertijds zogenaamd "Grote Markt"; gelegen tussen de Beverstraat en de Burchtstraat, aan de noordzijde afgesloten door de inmiddels overwelfde Beverbeek met Beverbrug, aan de zuidzijde door de gedempte Molendender met Molenbrug. Aan de oostzijde door middel van een smal straatje (heden Lange Muntstraat) verbonden met de handelsmarkten met hal. Wisselend straatbeeld met 19de-eeuwse architectuur op verschillende plaatsen met vernieuwde parementen of vervangen door volledige nieuwe bouw; voorts enkele oudere kernen (nummer 14, 20, 22: zie dakhelling). Bepalend neoclassicistisch stadhuis.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle