Teksten van Van Geertstraat

Van Geertstraat (Borgerhout) ()

In 1884 samen met de Dodoensstraat geopend in de Potvlietvallei en genoemd naar de tuinbouwkundige Karel Van Geert. Bebouwing met neoclassicistische enkelhuizen onder meer met souterrain aansluitend bij de Dodoensstraat, maar minder gaaf bewaarde gevelwanden.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. & HIMLER A. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nd, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Steyaert, Rita

Van Geertstraat ()

Tussen Carnot- en Ketsstraat, grotendeels grondgebied Borgerhout, geopend op gronden Van Geert (zie naamgeving) in 1884. Rechte straat met neoclassicistische bepleisterde en beschilderd lijstgevels (laatste kwart 19de eeuw), al dan niet gemarkeerd door centraal balkon; rechthoekige muuropeningen.

Bron: PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nc, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Plomteux, Greet