Désiré Boucherystraat

Beschrijving

Voorheen samen met de Leermarkt de zogenaamde "Oude Bruul", met op de linkerzijde van 1390 tot 1423 "De Munt": tijdens de 17de eeuw verbouwd tot brouwerij "De Eenhoorn", thans ingenomen door grootschalige nieuwe bouw. Straat eertijds doorkruist door de Koolvliet, overbrugd door de Bellebrug.

Heden korte straat met commercieel karakter tussen de Hallestraat en de Botermarkt, waarop ze overhoeks uitkomt. Bebouwd met 19de- en 20ste-eeuwse lijstgevels van verschillende verhoudingen en met diverse aangepaste gevelbekledingen (bepleisterd, gecementeerd of tegelbekleding). Enkele bewaarde houten winkelpuien uit de tweede helft van de 19de of het eerste kwart van de 20ste eeuw (nummers 3, 5, 7-9 en 22) en oudere kernen (nummers 3 en 22), zichtbaar aan het volume of dakhelling.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde