Stompaertshoek

Beschrijving

Van oudsher gekende L-vormige verbindingsstraat tussen de Frederik de Merodestraat en de Zwartzustersvest.

Linkerstraatzijde heden afgezoomd door braakliggend terrein van het recent gesloopt pand Frederik de Merodestraat nummer 88, voorheen met bakstenen omheiningsmuur waarin fraaie laatgotische poortomlijsting. De overzijde van de straat vertoont een bebouwing met overwegend eenvoudige 19de-eeuwse lijstgevels met verschillende kroonlijsthoogte: twee bouwlagen en twee tot drie traveeën; nummers 27-35 inspringend ten opzichte van rooilijn; nummers 39-41: in vervallen toestand.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde