Melkouwen

Beschrijving

Naamgeving naar het gelijknamige gehuchtje; kleine woonkern in het zuidoostelijke deel van de gemeente met rijhuizen en vrijstaande woningen vanaf circa 1950. Enkele grote hoeven uit de 19de en 20ste eeuw. Centraal driehoekig pleintje (sterk begroeid) met houten Onze-Lieve-Vrouwekapelletje op arduinen zuil, op vierkante sokkel met opschrift: "Opgericht door de geburen, 1917".

Bron: KENNES H. & WYLLEMAN L. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Lier, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n1, Brussel - Turnhout.