Dokter Willemsstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar Dr. L. Willems, uitvinder van een vaccin tegen veepest (1852). Vanaf 1612 Holtmerct, en tot het eerste kwart van de 20ste eeuw Houtmarkt. Sterk verbouwd na 1830.

Kronkelende straat met onregelmatige rooilijn, die de Dorpstraat met de Maagdendries verbindt. Voornamelijk 19de-eeuwse burgerhuizen, en enkele fraaie neoclassicistische herenhuizen (onder meer nummer 28); verspringende nok- en daklijsthoogten. Het eerste gedeelte der straat heeft een overwegende handelsfunctie, het tweede gedeelte (vanaf de Lombaardstraat) woonfunctie. Storend is het buitenschalige gebouw der Provinciale Technische Dienst.