Valkenberg

Beschrijving

Doodlopend straatje in het verlengde van de Boeschepestraat, en ten westen van de Vleterbeek. De westelijke zijde is afgezoomd met tuinmuren van huizen gelegen aan de Casselstraat, aansluitend bij een typisch rijtje 19de-eeuwse arbeiderswoningen (nummer 15-35). De oostelijke zijde is slechts bebouwd met de dieper in gelegen arbeiderswoning nummer 14, in kern opklimmend tot het laatste kwart van de 18de eeuw met een Mariakapelletje aan de straatzijde.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine