Jan De Cordesstr.

Beschrijving

Tussen Mechelbaan en Beerzelplein met achterin gelegen kerkhof ter hoogte van de Diepestraat. Achteraan op het Kerkhof het zogenaamde "tummeke", een verhevenheid, volgens de volkstraditie mogelijk een Romeinse tumulus; bekronend gietijzeren kruisbeeld uit einde 19de eeuw (?) gesigneerd "Fonderies de la Campine/ Van Aerschot père et fils". Op het kerkhof graf van Jozef Weyns (1913-1972), de conservator en bezieler van het openluchtmuseum Bokrijk, met zelf ontworpen en gesculpteerd, houten grafteken.

Auteurs: Steyaert, Rita