Kroondreef

Beschrijving

Lange kronkelende weg vanaf de brug die de Legeweg over de E40 leidt tot aan de Gistelsteenweg. M. Desmedt vindt de "Croonedreve" terug in een document van 1554 (Rijksarchief Brugge, Ommelopers Peper, nummer 71). De bebouwing is gekenmerkt door eengezinswoningen in tuin, aansluitend bij de verkavelingen die sinds de tweede helft van de 20ste eeuw langs de Stationsstraat zijn ontstaan. Tussen deze woningen in, enkele hoeves, bijvoorbeeld nummer 12, waarvan enkel het lange witgekalkte eind-18de- of begin-19de-eeuwse stalvolume bleef bewaard en zie nummer 58.

• Historische info M. Desmedt, februari 2008.