Geografisch thema

Hageweg

ID
12209
URI
https://id.erfgoed.net/themas/12209

Beschrijving

De Hageweg is een landelijke weg die vanaf de dorpskern naar de zuidelijke grens met Zedelgem loopt. Op het einde van de Hageweg is de omgeving aan de oostkant bebost; twee mooie bakstenen hekpijlers wijzen de plaats aan van een dreef naar een privaat domein op grondgebied Brugge. Op nummer 33 is het nieuwe kerkhof van Snellegem gelegen, op een rechthoekig perceel omgeven door hagen en bomen. Er is weinig bebouwing; aanwezigheid van tuin- en akkerbouw. Kleinere hoeves worden afgewisseld met bescheiden eengezinswoningen en gerenoveerde boerenhuizen. Enkele hoeves zijn nummer 8, een interbellumhoevetje, nummer 21, begin-19de-eeuwse hoeve met woonhuis van 1928; nummer 34, een hoeve die in 1901 voor wagenmaker Lippens wordt gebouwd en nummer 39, mooi gerenoveerd eind-19de-eeuws boerenhuis.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Snellegem, 1928/20, 1901/1.

Bron: HOOFT E. met medewerking van BOONE B., CALLAERT G., DE BODT V. & SANTY P. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Jabbeke, Deelgemeenten Snellegem, Stalhille, Varsenare en Zerkegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL35, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hageweg [online], https://id.erfgoed.net/themas/12209 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Gemeente Jabbeke

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.