Hageweg

Beschrijving

De Hageweg is een landelijke weg die vanaf de dorpskern naar de zuidelijke grens met Zedelgem loopt. Op het einde van de Hageweg is de omgeving aan de oostkant bebost; twee mooie bakstenen hekpijlers wijzen de plaats aan van een dreef naar een privaat domein op grondgebied Brugge. Op nummer 33 is het nieuwe kerkhof van Snellegem gelegen, op een rechthoekig perceel omgeven door hagen en bomen. Er is weinig bebouwing; aanwezigheid van tuin- en akkerbouw. Kleinere hoeves worden afgewisseld met bescheiden eengezinswoningen en gerenoveerde boerenhuizen. Enkele hoeves zijn nummer 8, een interbellumhoevetje, nummer 21, begin-19de-eeuwse hoeve met woonhuis van 1928; nummer 34, een hoeve die in 1901 voor wagenmaker Lippens wordt gebouwd en nummer 39, mooi gerenoveerd eind-19de-eeuws boerenhuis.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Snellegem, 1928/20, 1901/1.