Geografisch thema

Zandweg naar Aartrijke

ID
12223
URI
https://id.erfgoed.net/themas/12223

Beschrijving

De Zandweg naar Aartrijke is een onverharde weg die de Eernegemweg met de Aartrijksesteenweg verbindt. De weg loopt door het noordelijke gedeelte van het "Vloethemveld", een historisch heidegebied dat sinds de 13de eeuw werd ontgonnen. Het Vloethemveld bestaat uit een geheel van gedeeltelijk open bos waarrond een halfopen landschap ligt met weilanden, verspreid over grondgebied van Snellegem en Zedelgem. Het geheel is beschermd als landschap bij M.B. van 9 juni 1995. Er liggen twee verspreide hoeves langs de Zandweg, allebei opgenomen in het beschermde landschap, zie nummer 2.

  • Ruimtelijke Ordening West-Vlaanderen, Cel Onroerend Erfgoed, dossier DW000616.

Bron: HOOFT E. met medewerking van BOONE B., CALLAERT G., DE BODT V. & SANTY P. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Jabbeke, Deelgemeenten Snellegem, Stalhille, Varsenare en Zerkegem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL35, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Hoeve met losse bakstenen bestanddelen

  • Is deel van
    Snellegem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Zandweg naar Aartrijke [online], https://id.erfgoed.net/themas/12223 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Gemeente Jabbeke

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.