Nieuwstraat

Beschrijving

Vrij smalle straat met gebogen verloop, die de Stationsstraat met de Kazernstraat verbindt. Kleine rijhuisjes, uit de 19de eeuw, van twee bouwlagen met voornamelijk twee traveeën en variërend parement: bepleisterd (nummer 22, 24, 25, 26), gecementeerd (nummer 7, 12, 14, 16, 18), beschilderd (nummer 28) en bekleed met geglazuurde tegels (nummer 6, 9, 13, 20, 27, 30). Nummer 38, hoger rijhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met gecementeerd parement, getoogde vensters en verbouwde begane grond. Enkele behouden houten winkelpuien (nummer 9, 13, 27, 30) en ramen met art deco getinte beglazing (nummer 20, 32). Rechter straatzijde gedomineerd door nieuwebouw van de Sint-Barbaraschool.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle