Oombergenstraat

Beschrijving

Straatdorp met bescheiden bebouwing uit de 19de en 20ste eeuw, aan weerszij van een gekasseide straat met kronkelend tracé. Kerk ten oosten met daarachter zogenaamd "Molenhof" (Kerkdreef nummer 22); klooster en school ten zuiden; ten noorden, pastorie (Dorp nummer 26). Nummer 31, 32, 51. Eenvoudige éénlaagse boerenhuisjes van vijf en drie traveeën onder zadeldaken (respectievelijk nok parallel, loodrecht en paralle aan de straat), uit de 19de eeuw. Geschilderde baksteenbouw onder aflijnende, getrapte baksteenfries met rechthoekige of getoogde muuropeningen.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle