Nieuwstraat

Beschrijving

Deze weg leidt van Wiezeplein noordoostwaarts tot Denderbelle. Het eerste gedeelte vanaf het dorpsplein van Wieze tot het kruispunt met Kloosterstraat-Groeneweg zou al in de vroege middeleeuwen bestaan hebben als onderdeel van een wegtracé dat verder via Kloosterstraat naar de kern van Denderbelle naast de Dender leidde. Vanaf voornoemd kruispunt werd pas later in de middeleeuwen een nieuwe doorsteek gemaakt die verder recht doorheen Denderbelle tot Dendermonde voerde, dit als onderdeel van de heerweg en latere steenweg Aalst-Dendermonde via Herdersem, Wieze en Denderbelle.

• BOSMAN R. - HEYVAERT H., De geschiedenis van Wieze, Wieze, 1990, p. 40, 436.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke