Kijkuit

Beschrijving

Straat bestaande uit twee straatgedeelten. Eerste straatgedeelte doodlopend langs het kanaal gelegen en beginnend bij Vaart-noord. Tweede straatgedeelte loopt door tot aan de Aardappelstraat. De straatnaam verwijst naar de hier aanwezige herberg zogenaamd "Kijkuit" (zie Kijkuit nummer 1).

Op de kaart van Ferraris (1770-1778) is er nog geen weergave van de straat Kijkuit. Ter hoogte van de herberg zogenaamd "Kijkuit" aanwezigheid van bebouwing met name een hoeve bestaande uit losse bestanddelen gelegen binnen een omwalling. Op het primitief kadasterplan van 1830 is de straat aangeduid als "cocquit-straet".

Thans concentratie van bebouwing tegenaan het kanaal. Aanwezigheid van de herberg zogenaamd "Kijkuit" zie nummer 1 en een oorspronkelijke eenheidsbebouwing bestaande uit lage arbeiderswoningen zie nummers 2-5.

Auteurs: Gilté, Stefanie