Geografisch thema

Warande

ID
12328
URI
https://id.erfgoed.net/themas/12328

Beschrijving

Straat met recht tracé lopend van Vaart-Noord tot aan Aardappelstraat via een lichte glooiing. De bebouwing op de kaart van Ferraris (1770-1778) was vooral te situeren ter hoogte van het kruispunt met de Aardappelstraat en Rollebaanstraat.

De bebouwing bestaat thans uit kleine boerenarbeiderswoningen loodrecht op de straat gebouwd, waarvan de oudste mogelijk teruggaan tot 18de eeuw (zie Warande nummer 1). Hoofdzakelijk te situeren tegenaan het kanaal Gent - Brugge en ter hoogte van het kruispunt met de Aardappelstraat en de Rollebaanstraat. Commerciële functie in Warande nummer 1 van 1865 tot 1912.


Bron: GILTÉ S. met medewerking van BAERT S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Boerenarbeiderswoning

  • Omvat
    Boerenarbeiderswoning

  • Is deel van
    Beernem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Warande [online], https://id.erfgoed.net/themas/12328 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.