Antwerpse Heirweg

Beschrijving

Landelijke weg beginnend bij de Oude Bruggeweg en de Schaerestraat. Loopt evenwijdig met de grens van Maldegem. Maakt deel uit van de oude weg naar Antwerpen onder meer over Maldegem en Eeklo. De straat was een onderdeel van de Maalse Steenweg (Brugge, Sint-Kruis), de eigenlijke Antwerpse Heirweg, vóór die werd rechtgetrokken in 1769. Aan de oostzijde de aanwezigheid van de zogenaamde "Burkelbossen". Op pre-kadastraal plan van 1809 aangeduid als Antwerpse Heirweg met sterk verspreide bebouwing van kleine arbeiderswoningen.

• RIJKSARCHIEF BRUGGE, Collectie Kaarten en Plannen, nummer 1608.

Auteurs: Gilté, Stefanie