Geografisch thema

Oude Bruggeweg

ID
12360
URI
https://id.erfgoed.net/themas/12360

Beschrijving

Rechte verbindingsstraat tussen de Tinhoutstraat en de Nieuwenhovestraat, afgezoomd met populieren (eerste straatgedeelte) en eiken (tweede straatgedeelte). Enkel de westzijde van de straat behoort tot het grondgebied Beernem. De oostzijde behoort tot het grondgebied Maldegem. Op het primitief kadasterplan van 1830 aangeduid als "Antwerpsche Heirweg". De straat is deels verhard en deels voorzien van kiezelsteentjes. De straat loopt doorheen de ankerplaats "Burkel, Kallekensbos en Koningsbos". De enige bebouwing is Oude Bruggeweg nummer 1, een villa uit de jaren 1980.

  • Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten en Landschappen, Monumenten en Landschappen, Landschapsatlas, 2001, OC GIS-Vlaanderen.

Bron     : Gilté S. met medewerking van Baert S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Beernem, Deelgemeenten Beernem, Oedelem en Sint-Joris, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL31, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Oude Bruggeweg [online] https://id.erfgoed.net/themas/12360 (Geraadpleegd op )