Oude Bruggeweg

Beschrijving

Rechte verbindingsstraat tussen de Tinhoutstraat en de Nieuwenhovestraat, afgezoomd met populieren (eerste straatgedeelte) en eiken (tweede straatgedeelte). Enkel de westzijde van de straat behoort tot het grondgebied Beernem. De oostzijde behoort tot het grondgebied Maldegem. Op het primitief kadasterplan van 1830 aangeduid als "Antwerpsche Heirweg". De straat is deels verhard en deels voorzien van kiezelsteentjes. De straat loopt doorheen de ankerplaats "Burkel, Kallekensbos en Koningsbos". De enige bebouwing is Oude Bruggeweg nummer 1, een villa uit de jaren 1980.

Auteurs: Gilté, Stefanie