Stationsstraat

Beschrijving

Winkelstraat die, met een lichte knik, de Markt verbindt met het Stationsplein. Bebouwing dateert grosso modo uit de tweede helft van de 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw, doch de meeste huizen ondergingen gevelwijzigingen en werden soms vervangen door nieuwe bouw. Iets hogere huizen (drie bouwlagen) naar Markt en Stationsplein toe. Veel voorkomen van bepleisterde gevels met stucversiering (nummer 1, 11, 13, 18, 23, 31, 41, 42, 43) alsook van gevelbekledng door middel van faïencetegels (nummer 15, 20, 22, 48, 50). Soms opvallend fraaie winkelpuien (nummer 32, 40, 43, 45, 48, 50).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle