Geografisch thema

Ten Ede

ID: 1241   URI: https://id.erfgoed.net/themas/1241

Beschrijving

Getypeerd door arbeiderswoningen van twee bouwlagen uit het vierde kwart van de 19de eeuw tot de eerste helft van de 20ste eeuw, in de nabijheid van de spoorlijn en, naar de gemeentegrens toe, door hoeven (gesloten type of met losstaande bestanddelen) waarvan enkele met kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Nummer 90 met verhoogd en gecementeerd woonhuis (schilddak, nok loodrecht op de straat); vensters onder arduinen lateien en rechthoekige deuromlijsting van arduin. Nummer 92: woonhuis met vernieuwd parement (nok loodrecht op de straat), bewaarde deuromlijsting van gesinterde baksteen; staldeur met getoogde geprofileerde druiplijst van arduin.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N2 (H-Z), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

  • Omvat
    Hoeve in U-vorm

  • Is deel van
    Erwetegem

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Ten Ede [online] https://id.erfgoed.net/themas/1241 (Geraadpleegd op 02-12-2020)