Kasteeldreef

Beschrijving

Centrale rechte dreef die vanaf de Rijksweg noordwaarts naar het kasteel toe loopt. Oorspronkelijk ontworpen als een private dreef, deel uitmakend van het drevenpatroon in het kasteeldomein "Ten Broucken", in de 19de eeuw eigendom van baron van der Bruggen (zie Rijksweg nummer 314). Op de Atlas der Buurtwegen (1843) blijft de dreef onbenoemd.
Het kasteelpark wordt verkaveld vanaf het einde van de jaren 1960. De centrale dreef tot het kasteel wordt "Kasteeldreef" genoemd en via een zuidwestelijke afsplitsing verbonden met de Rijksweg, een verbinding van de dreef met de noordelijker Hernieuwenstraat krijgt de naam "Wandellaan".

De huidige dreef wordt aan weerszijden geflankeerd door eiken.
Residentiƫle wijk met gemengde bebouwing uit het derde en vierde kwart van de 20ste eeuw.