Papestraat

Beschrijving

Korte zijstraat van de Breestraat die verderloopt op Oostrozebeeks grondgebied. Benaming "Paepestraete" reeds voorkomend in een renteboek van 1642, in het landboek van 1720 vermeld als: "strate vanden Caelbergh naer de Breestrate". Thans met 20ste-eeuwse bebouwing, voornamelijk met industrieel karakter, onder meer op de hoek met de Breestraat grote bakstenen hangars uit het midden van de 20ste eeuw, onder meer met getrapte gevel en kapelnis. Restant van vlasindustrie, thans depot van kraanbedrijf Sarens.

• DELANGE M., Wielsbeke, in HOLLEVOET F., Als straten gaan praten..., Tielt, 2005, p. 274.

Auteurs: Santy, Pieter