Parkstraat

Beschrijving

Korte straat die van de Waterstraat naar de Hernieuwenstraat loopt. Zogenaamd naar het parkdomein van het kasteel "Hernieuwenburg". Maakt tot 1974 deel uit van de Waterstraat. In de Atlas der Buurtwegen (1843) aangeduid als onderdeel van de "Groote Oostroosebekestraet".
Straat afgezoomd door platanen en gekenmerkt door 20ste-eeuwse residentiƫle bebouwing, onder meer seniorenflats "Den Dries" (nummer 14) uit 1993, zie ingewerkte steen met inscriptie "EERSTE/ STEENLEGGING/ OP 27 FEBRUARI 1993/ DOOR MINISTER BOURGEOIS". Tweelaagse baksteenbouw onder platte bedaking, gelegen binnen parkje met stervormige padenstructuur. Doodlopend straatdeel ten westen met enkele bedrijfjes.

• DELANGE M., Wielsbeke, in HOLLEVOET F., Als straten gaan praten..., Tielt, 2005, p. 274.

Auteurs: Santy, Pieter