Beukenlaan

Beschrijving

Licht gebogen oost-west georiënteerde weg vanaf de Kerkweg tot de Hulstersestraat, met parallelle doodlopende vertakkingen in noordelijke en zuidelijke richting. Knik in het tracé nabij de Hulstersestraat. Nieuw aangelegde weg uit de tweede helft van de 20ste eeuw, bebouwd met sociale woningen uit de jaren 1970-1980. Aan zuidelijke zijde toegang tot sportterrein. Het gebied ten westen van de Guido Gezellestraat en van de hoeve met adres Meulebeeksestraat nummer 1, was in de 19de eeuw "Yserbyts hoek" geheten, cf. kadastrale plattegronden van Ooigem (Paardekooper en Dabencourt, 19de eeuw), thans Beukenlaan.

Auteurs: Santy, Pieter